Σχετικά με εμάς

Το κατάστημα είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1919, από την γιαγιά μας Μαρία Λεμπιδάκη και τον αδελφό της Μιχάλη. Ακολούθησαν τα παιδιά τους, Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, και Ιωάννης Λεμπιδάκης, ο οποίος αργότερα αποχώρησε και ίδρυσε τη Βιομηχανία ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ. Έπειτα ο Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος με τη βοήθεια της συζύγου του Αικατερίνης, ανέλαβε το κατάστημα για αρκετά χρόνια. Σήμερα η επιχείρηση συνεχίζεται από εμάς, τα παιδιά τους.

Αρχικά το κατάστημα είχε αντικείμενο την πώληση κλωστών και ψιλικών, ενώ σύντομα μετατράπηκε σε εργαστήριο κατασκευής βαπτιστικών. Ακολουθεί παράλληλα η εμπορία εσωρούχων, νημάτων για πλέξιμο, κουμπιών.

Μετά το 1970 στράφηκε στο χειροποίητο κέντημα, φέρνοντας στην πόλη μας για πρώτη φορά καινούργια υφάσματα για κέντημα, σχέδια για όλες τις βελονιές και υλικά για την προίκας του μωρού. Το κατάστημα βρίσκετε στο Ηράκλειο Κρήτης, απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, μουσείο Βυζαντινών Εικόνων σήμερα, από τότε σταθερά, πάντα με την δική σας αγάπη και υποστήριξη, στον ίδιο χώρο για πάνω από 100 χρόνια.

Στο κατάστημα μας θα βρείτε όλα τα είδη κεντήματος, ραπτικής, πλεξίματος και υλικά για μεταποίηση ρούχων, για μοδίστρες και ραφεία, για τον επαγγελματία ή την νοικοκυρά. Είμαστε πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουμε και να σας βοηθήσουμε να βρείτε αυτό που θέλετε και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα όπως κάνουμε τόσα χρόνια και στο φυσικό μας.